vrijdag 27 december 2013

From Christmas to...

... OWRU YARI!

Dinsdagavond 24 december was het eindelijk kerstmis en waren we vrijwel de hele dag in de weer om een kerstdiner te bereiden voor Karen, 8 stagiaires in de Princessestraat, 3 ouders (van die stagiaires) en natuurlijk mezelf. Het werd een gezellige avond waarbij ik voor het dessert (banana split in een krokant bladerdeegje) zorgde.

Woensdagochtend 25/12 gingen we naar de Sint-Petrus & Paulus-Kathedraal voor de kerstviering, die opgeluisterd werd door de bisschop van Suriname, de heer Wilhelmus Adrianus Josephus Maria de Bekker. De viering werd opgeluisterd door een koor (dat prachtig zong) en een kinderkoor dat ontroerde, zeker bij het liedje met blokfluiten. 


Diezelfde namiddag en avond waren we welkom bij de Sheiks voor een heus kerstdiner met opgevulde kalkoen en overheerlijke pruimentaart. Het was een gezellige avond waarbij we heel wat konden bijpraten en samen keken naar de "American Music Awards 2013". Een avond voor herhaling vatbaar!

Donderdag was er helaas heel wat regen en werd het een dagje waarbij we het huisje wat konden opruimen. 's Avonds genoot ik alsnog van een heerlijke "Best burger in town" en "Pannenkoek Monkey Split" in het "Pannenkoeken-en-poffertjescafé".

Vandaag (vrijdag) brachten we met z'n allen door in het huisje van de andere belgen (noem het een "lazy Friday"), genoot ik van de kip bij Mc Donald's en sloten we de avond af met relaxen bij de Waterkant met op de achtergrond heel wat vuurwerk. 
Het is heel vreemd, want sinds 2 dagen terug zijn ze hier al begonnen met heel wat vuurwerk af te steken en het wordt steeds meer en meer... In heel wat winkels kan je zo vuurwerk kopen en heel wat Surinamers schieten er op los, zelfs bij klaarlichte dag... Dat belooft voor de komende dagen! Morgen vertrek ik voor 2 dagen naar Overbridge River Resort en de dagen nadien zullen we de overgang naar 2014 uitgebreid vieren. 

Maar... daar vertel ik jullie later alles over!

Groetjes uit Switi Sranan,

Jonas

2 opmerkingen:

  1. Mmm, die kerstmaaltijden klinken en zien er heerlijk uit.. En de familie Sheik heeft echt een supermooie kerstboom. Zo feestelijk! Dat is echt genieten!

    Groetjes,
    Je burogenootje

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik sluit me volledig bij je burogenoot aan:-P Geniet er daar nog maar van! Groetjes! Je broodjesmaatje:-)

    BeantwoordenVerwijderen